ÖZGEÇMİŞ
Antalya, Manavgat, Ahmetler doğumluyum. İlkokulu orada okudum. Aksu İlköğretmen Okulunu bitirdikten sonra 4 yıl ilkokul öğretmenliği ve okul yöneticiliği yaptım. Daha sonra girdiğim sınavları kazanarak Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Eğitim (Pedagoji) bölümünü yatılı olarak okudum.
Antalya Çağdaş Eğitim Vakfı ile Ahmetler Kültür ve Dayanışma Derneğinin kurucu üyesiyim.
Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Eğitim uzmanı, Konya Rehberlik Araştırma Merkezinde de Eğitim Uzmanı ve Müdür olarak çalıştım.
Bu dönemde “Ağır Öğrenen Çocukların Eğitimi” konulu çalışmam Rehberlik Merkezi Yayını olarak basıldı. Aynı dönemde “Konya Liselerinde Disiplin Olayları” konulu araştırmamız teksir olarak basıldı, medyada ve eğitim çevrelerinde ilgi uyandırdı. Araştırma Raporunu sunmak üzere Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesindeki bir panele davet edildim.
Daha sonra Burdur’a İlköğretim Müfettişi olarak atandım. Burada çalışırken kendi isteğimle istifa ederek özel dershane sektörüne geçtim. Antalya Güneş Dershanesini kurdum. Sonradan Antalya’da ilk kez dört şubesi olan Güneş Dershaneleri özellikle ilköğretim çağı çocuklarını Anadolu Liseleri sınavlarına hazırlamada ve okula destek programlarında yüksek başarılar elde etti. Bu nedenle eğitim çevreleriyle aileler ve öğrenciler dershanelerimize uzun yıllar büyük ilgi gösterdi.
2015 yılında siyasi bir kararla dershaneler kapatılınca 35 yılda Antalya’nın eğitim markası haline gelen dershanelerimiz ne yazık ki bu kararın kurbanı oldu ve bütün yatırımlarımızı, birikimlerimizi kaybettik.
35 yıllık eğitim deneyimlerimizi çöpe atmamak için eğitim sektöründe kalma kararı vererek yeniden ayağa kalktık ve Antalya Güneş Kolejini kurduk. Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul düzeyinde eğitim veren okulumuzun Konyaaltı’nda da bir şubesi var.
Dershane yıllarında dershanede hem rehber öğretmen hem de yan branşım Türkçe öğretmeni olarak çalıştım. 1992’de 5. sınıflar için yazdığım “Dersimiz Türkçe” kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yardımcı ders kitabı olarak onaylandı, uzun yıllar okullarda da kaynak kitap olarak ilgi gördü ve ikinci bakısı yapıldı.
Türk Diline olan ilgimin sonucu, halk ağzından elli yılda derlediğim özgün sözcükleri Torosların Türkçesi adlı kitapta topladım. Bu kitap basım aşamasındadır.
2009 yılında Zengin ve özgün bir kültüre sahip olan çocukluğumun geçtiği Manavgat Ahmetler köyü adına bir web sitesi açtım. Bu sitede köyün sosyal ve kültürel değerlerini kayıt altına alarak köyün sosyal tarihini ortaya çıkardık. Bu site Ahmetler’in tanıtımında çok önemli bir görev yaptı:(www.ahmetler.net)
Bu sitenin teknik nedenlerle kapanmasından sonra da hem Ahmetler köyü hem de köy derneği adına bu siteyi açtım:(www.ahmetler.com)
Ayrıca kendi adıma açtığım kişisel internet sitesini de yönetiyorum:(www.mkoc.net)
2012-2015 yılları arasında doğduğum yöredeki Ahmetler Kanyonunda akan ırmağa yapılmak istenen HES projesine karşı köylülerin, özellikle de köylü kadınların başlattığı direnişin sözcülüğünü yaptım. Bu dönemde yaşananları belgesel tarzda birleştirerek "Ahmetler’in HES Destanı / Bir Direniş Hikayesi" adıyla yayına hazırladım.
Şu anda ikisi basıma hazır, dördü de basıma hazırlanmakta olan kitaplarımla yeni sosyal incelemeler, çocuk kitapları ve eğitim yazıları üzerinde çalışıyorum.
Kitaplarım:
1- Ağır Öğrenen Çocukların Eğitimi (Teksir baskı)
2- Konya Liselerinde Disiplin Olayları (Araştırma Raporu / Teksir baskı)
3- Dersimiz Türkçe (2. Baskı)
Basıma Hazır Kitaplarım:
1- Torosların Türkçesi / PEGEM Yayınlarında Basılıyor
2- Ahmetler’in HES Destanı / Basılacak
3- Canı Sıkılan Bulut / Çocuk Kitabı
4- Hayat Okulu / Anıların İzinde
5- Kitap Ağacı / Çocuk Kitabı
6- Toroslarda Diyesekler, Göresekler
Yazarın Tüm Yazıları
CUMHURİYET NE DEMEKTİR? Değeri ve Anlamı…
CUMHURİYET NE DEMEKTİR? Değeri ve Anlamı…
Mustafa KOÇ 28 Ekim 2023
HAYATIMIZ, SEÇİMLERDEN İBARET
HAYATIMIZ, SEÇİMLERDEN İBARET
Mustafa KOÇ 13 Mayıs 2023
Babalar Gününüz Kutlu Olsun
Mustafa KOÇ / BİR BABALAR GÜNÜ YAZISI Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
Mustafa KOÇ 19 Haziran 2022
İyi Yetişmiş İnsanlara Her Zaman İhtiyacımız Var
İyi Yetişmiş İnsanlara Her Zaman İhtiyaç Var
Mustafa KOÇ 12 Mart 2022
Es Ulan Deli Rüzgar, Es Yiğidin Bağrına...
Es Ulan Deli Rüzgar, Es Yiğidin Bağrına...
Mustafa KOÇ 23 Şubat 2022
Gedik Hüseyin’in Keçisi
Gedik Hüseyin’in Keçisi
Mustafa KOÇ 23 Şubat 2022
Gedik Hüseyin Çanakkale Savaşında
Gedik Hüseyin Çanakkale Savaşında
Mustafa KOÇ 23 Şubat 2022
Söz Uçar Yazı Kalır-4 Nasıl Yazalım?
Yazmak isteyenlere örnekler vermeye devam ediyoruz. Nasıl Yazalım?
Mustafa KOÇ 17 Şubat 2022
Söz Uçar, Yazı Kalır-3 Niçin Yazarız?
Okul sıralarının üzerine adını yazan öğrencileri bilirsiniz. Şimdi de dağlarda taşlara, ağaçlara adlarını yazanlar görüyoruz. Bütün bunlar insanoğlunun yarına kalma, bir bir iz bırakma düşüncesiyle ilgili olabilir. Sıralara ve ağaçlara yazılmasın ama kağıda, ekrana bir şeyler yazarak da iz bırakabilir, yarına kalırsınız.
Mustafa KOÇ 09 Şubat 2022
Söz Uçar, Yazı Kalır - 2 Tarih Yazının Bulunmasıyla Başlar
Tarih, Yazının Bulunmasıyla Başlıyor
Mustafa KOÇ 07 Şubat 2022